keskiviikko 20. tammikuuta 2016

MITEN PUKEUTUA TYÖHAASTATTELUUN

7

Edessä uusi työpaikka ja työhaastattelu? Bleiseri ja suorat housut, vai saako pukea farkut? Tässä omat vinkkini naisille kuinka pukeutua työhaastatteluun. 

Ensivaikutelma on kaikkein tärkein ja pukeutumisella on yllättävän iso rooli siinä minkälaisen käsityksen ihmiset sinusta saavat. Haastattelija muodostaa sinusta jo ensimmäisillä minuuteilla kuvan kuinka hyvin sopisit heille työntekijäksi.

Pukeutuminen kannattaa ottaa oikeasti huomioon ja miettiä tarkoin, mitä aiot haastettaluun pukea. Valmistaudu hyvin, sillä haluathan kertomasi lisäksi myös näyttää, että juuri sinä olet sopiva henkilö hakemaasi työhön. Kaikistä tärkeintä kuitenkin on, että sinulla on mukava ja itsevarma olo vaatteissasi, hait sitten mitä työtä tahansa.

Työpukeutuminen on vapautunut todella paljon ja tuntuukin että enään vain muutamilla aloilla noudatetaan tarkkoja etikettejä. Ensimmäisenä tulee kuitenkin miettiä, minkälaiseen paikkaan olet hakemassa ja pukeutua sen mukaisesti.


KONSERVATIIVINEN ALA

Konservatiivisille alalle hakiessa, kuten pankkiin tai johonkin muuhun virastotyöhön on hyvä noudattaa etikettiä. Tummansininen tai muu tumma hyvin istuva jakkupuku tai bleiseri ja siistit housut toimivat aina. Mustat hillityt avokkaat ja valkoinen kauluspaita tai silkkipusero.

Tärkeintä on siisti ja tyylikäs kokonaisuus, joten myös meikki kannattaa pitää hillittynä. Se että pukeutuu siististi ja asiallisesti, ei tarkoita että sinun tarvitsisi olla tylsä ja persoonaton, joten kiinnitä huomiota yksityiskohtiin. Ei missään tapauksessa farkkuja tai legginssejä!


1 2.5


KASUAALIMMAT TYÖNTEKIJÄT

Opettajan, kampaajan tai koulunkäyntiavustajan paikkaa hakevalle, puku ja korkkarit saattavat olla helposti liikaa. Tällöin siistit housut, hame tai mekko, kaunis pusero tai neule ovat hyviä vaihtoehtoja. Tummat nilkkurit, saappaat tai muut kauniit simppelit nahkanengät, sekä hillitty meikki ja kampaus.

Vältä alipukeutumasta ja liian rentoa lookkia, hakisit sitten kuinka rentoa paikkaa tahansa. Vaikka pukeutuisit hakemassasi työssäsi työnantajan määräämään uniformuun, tulee haastatteluun kuitenkin pukeutua siististi.

Farkut ovat hieman kiistelty aihe, käyvätkö ne työhaastatteluun vai eivät. Itse en farkkuja pukisi, mutta sekin riippuu täysin minkälaiseen työhön on hakemassa.  Jos pukukoodi on rento ja haet esimerkiksi vaatekaupan myyjäksi tai lastentarhanopettajaksi, mielestäni tummat yksiväriset farkut yhdistettynä siistiin kauluspaitaan ja nätteihin kenkiin käyvät ihan hyvin.


6
3
5
4

MUISTILISTA

Hait sitten mitä työtä tahansa, tärkeintä on että viihdyt vaatteissasi ja tunnet olosi itsevarmaksi.

- Pukeudu niin kuin hakemassasi työssä pukeudutaan.
- Pidä meikki ja kampaus hillittynä, siisti myös kynnet.
- Älä laita liikaa hajuvettä.
- Pue koruja maltillisesti, siistit korvanapit ja rannekello riittävät.
- Vältä liian lyhyttä hametta ja liian avonaista kaula-aukkoa.
- EI varpaita paljastavia avokkaita.
- Vältä liian räväköitä värikokonaisuuksia. Jos et ole varma mitä väria kannattaisi pukea, pue sinistä.


Lopputuloksen tulisi olla sellainen, että haastattelija kiinnittää huomiota sinuun, eikä päälläsi oleviin vaatteisiin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti